Friday, October 11, 2013

Wanita wajib baca ! Lelaki sunat aja :)

Bismillah:)

Sebelum meneruskan pembacaan entry ini, kite nak ingatkan yang kite belom kahwin. So, mungken ade yang nanti suara halus berbisik 


" ELEH ! CAKAP BANYAK MACAM DA KAWEN JE ".. 

Fine. Fine. angkat tangan. Yang ni kite kalah. Tapi kite nak nasihat atas nama WANITA ye. kawen tak kawen belakang punye cerite,

Ehem.ehem.selamat pagi :))..Dipagi yang indah, kite nak share sikit tentang kitaran hidup seorang wanita. Wanita hari ini memang diakui sangatlah sibuk dalam kehidupan seharian diorang..termasuklah saye...takesala kite single atau berkahwin..huahua...busy kerja, busy uruskan rumah tangga, layan suami tapi kadang kadang diri sendiri tak terlayan. CORRECT ?..absolutely..bile kite jadi wanita yang tak terurus, ape pandangan masyarakat keatas diri kite?..especially pandangan suami terhadap kite..Kite tahu , tak semua suami macam tu, tapi ade certain yang berperangai macam tue kan..patah hati ye daak?? ...Islam sendiri menganjurkan agar wanita tampil hebat depan suami . Kenape?


" BIAR SUAMI TAK CARIK LAENLA DER...... ":)

Hoi.gelakgelak. serius ni okey. nak gelak gi main jaoh jaoh. Blog ni untuk orang sirius je tahu :p

So bagaimana nak jadi wanita yang sihat, bekerjaya, sambil menguruskan diri sendiri ( belom kahwin ) atau menguruskan rumah tangga ( dah kahwin ) ? The answer is jaga kesihatan dalaman. But how?
Of course dengan pengambilan nutrisi yang cukup dan seimbang. Since gadis, jadi mak sampai meningkat usia, kesihatan dalaman wanita sangat penting okey. Badan kite nak pakai lame CIK KIAH oi. ! Bukan ade kedai spare part bole tukar tukar or overhaul whenever running hour due macam machinery.

INGAT.SANGAT PENTING YE !

So, kite nak share sikit tentang keperluan wanita selepas bersalin . Almaklum, mesti lemah gemalai and need some supplement untuk boost up balik energy energy yang hilang sewaktu melahirkan bayi. BETOL ?

Kite nak memperkenalkan set bersalin terbaik abad ini... SET BERSALIN SHAKLEE...kombinasi terbaik dari ladang untuk ibu ibu berpantang ye. Set ni merangkumi 3 fungsi utama dan setiap set ada matlamat berbeza yang dijamin terbaik untuk kesihatan ibu selepas bersalin.


Set 1- Set Bersalin Shaklee ( set asas )



  • Untuk kelahiran normal/cesarean/pembedahan
  • Luka bersalin sembuh dengan cepat
  • Elak ibu meroyan atau bentan
  • Bantu tambah darah dan tenaga
  • Selamat untuk ibu dan bayi
  • Hindari bayi dari penyakit kuning, bayi lebih sihat


Set 2 - Set Bersalin Shaklee ( set extra )


  • Set asas dengan tambahan ESP & osteomatrix
  • Bantu penghasilan susu ibu
  • Pemulihan luka dalaman
  • Selamat untuk bayi dan ibu menyusu
  • Lindungi bayi dari penyakit kuning

Tambahan ESP yang mengandungi protein penting untuk pembentukan hormon penyusuan susu ibu.
Osteomatrix membantu ibu untuk mengelakkan sembelit dan stress yang sekaligus boleh merencatkan penyusuan akibat kekurangan kalsium dalam badan.


Set 3 - Set Bersalin Shaklee ( set premium )







  • Set extra dengan tambahan Lecithin ( memecahkan lemak ) dan Alfalfa ( detoxification )
  • Kawalan berat badan ibu dan membantu penyusuan bayi lebih efektif
  • Merapatkan bahagian intim wanita
  • Memejalkan otot ibu yang menggelebeh
  • Bantu elak penyakit kuning pada bayi
 Fine. Banyak lagi taw manfaat yang kite tak cerita lagi. So, kalau nak tahu lebih lanjut boleh rujuk Pengedar Shaklee Malaysia menjual Set Bersalin Shaklee ni. Lagi mantap lagi banyak info untuk produk berkualiti ni.


AHAAH 

Special to beloved readers, dedicated to Bloggers...yang takde blog cecepat buwat blog key. HAHA ..Kak Salwa a.k.a owner of VitaminIbu ni ade menganjurkan satu contest bersempena ulangtahun pertama baby Ibrahim ... n hadiah dia ape taw tengok bawah ni..

HUHA

iPhone 5 ? tak nak kew ? tipu

N lots more hadiah berjumlah lebih RM7000 untuk dimenangi. !  Boleh buwat hantaran wey. tak nak ?:)
Visit SINI untuk maklumat lanjut :)

TQ sudi jengok .:) Jengok lagi . AHHA:):)

Babai:)


Post a Comment